Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Kruszonka:
-
masło 82%
100 g -
cukier
100 g -
mąka pszenna
150 g -
migdały zmielone
50 g -
Kardamon mielony Prymat
1 łyżeczka
Masa wiśniowa:
-
wiśnie bez pestek
400 g -
jabłko
1 szt. -
Cukier z prawdziwą wanilią do ciast i deserów Prymat
2 łyżeczki -
masło 82%
40 g
Dodatki:
-
lody waniliowe
-
mięta
Sposób przygotowania
Masło, cukier, mąkę, mielone migdały oraz kardamon połącz w całość za pomocą ręki, przełóż na blaszkę i piecz przez 15 minut w temp. 180°C.
W tym czasie do rondelka wrzuć pokrojone jabłko, wiśnie, masło oraz cukier i gotuj na wysokim ogniu przez 15 minut (jeżeli masa będzie zbyt gęsta, dodaj odrobinę wody).
Gotową masę przełóż na blaszkę, posyp kruszonką i piecz w temp. 180°C przez 30 minut.
Gotowe crumble podawaj z lodami waniliowymi oraz miętą.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się