Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

imbirowe talarki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
masło lub margaryna 120 g
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 szt
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: imbirowe talarki

Cukier i masło podgrzać do rozpuszczenia. Ostudzić. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Odłożyć do lodówki na około godzinę. Rozwałkować i wykrawać krążki przy pomocy kieliszka. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10-15 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 31.01.2015 10:19
bardzo dobre
Margo1 21.01.2015 08:40
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak