SWOJSKI SMALCZYK

SWOJSKI SMALCZYK

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina pokrojona w kostkę

    300 g
  • kiełbasa cienka zmielona

    150 g
  • sól

  • jabłko winne

    1 pokrojone w kostkę
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rondla włożyć słoninę i wytapiać, ogrzewając na wolnym ogniu. Gdy słonina jest szklista , włożyć cebulę, kiełbasę i jabłko. Całość przesmażyć na jasnozłoty kolor. Skwarki zemleć w maszynce dodać do smalcu. Posolić, przelać do słoika

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota71

25.09.2010 12:45
swojskie jest najlepsze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat