Łopatka w majeranku

Łopatka w majeranku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    2 kg
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • papryka ostra

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę umyć, osuszyć.
Mięso natrzeć solą i pieprzem, obsypać majerankiem.
Odstawić na 1 godz w chłodne miejsce.
Mięso włożyć do rękawa do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 190 stop i piec 1 godz.
Gotową łopatkę pokroić w plastry, ułożyć na półmisku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

20.11.2011 12:09
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat