BUDYŃ Z SOKIEM

BUDYŃ Z SOKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    1 opak
  • mleko

    1/2 l
  • cukier

    3 łyżki
  • sok porzeczkowy

    7 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W szklance mleka rozpuścić proszek budyniowy, wymieszać.
Resztę mleka zagotować w garnku z cukrem.
Do gotującego się mleka wlać rozmieszany proszek budyniowy i zagotować na wolnym ogniu, do zgęstnienia.
Budyń przelać do kompotierek i polać go sokiem z czarnej porzeczki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat