Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z koperkiem na wywarze z gołębia

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Wywar: 1,5 litra
marchewka 2 sztuki
przecier ogórkowy 2 opakowania
ryż 1/3 szklanki
śmietana 30% 0.5 szklanki
koperek 2 łyzki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z koperkiem na wywarze z gołębia

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na gołębiu- gotujemy go 40 minut.
Krok 1 - Zupa ogórkowa z koperkiem na wywarze z gołębia  foto
2
Marchew ścieramy na tarce na małych oczkach i dodajemy do wywaru.
Krok 2 - Zupa ogórkowa z koperkiem na wywarze z gołębia  foto
3
Następnie odmierzamy porcje ryżu i wsypujemy do wywaru. Razem z marchewką gotujemy 15 minut.
Krok 3 - Zupa ogórkowa z koperkiem na wywarze z gołębia  foto
4
Po tym czasie do zupy dodajemy przecier ogórkowy i gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 4 - Zupa ogórkowa z koperkiem na wywarze z gołębia  foto
5
Na samym końcu wlewamy śmietanę kremowa i .....
Krok 5 - Zupa ogórkowa z koperkiem na wywarze z gołębia  foto
6
wsypujemy posiekany koperek. Zagotowujemy zupę i serwujemy . Smacznego :)
Krok 6 - Zupa ogórkowa z koperkiem na wywarze z gołębia  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 14.01.2015 21:37
Na pewno smakowała :)
bhb8 14.01.2015 17:05
lubię takie zupy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak