Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z pulpecikami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 400 gram
serek topiony 300 gram
kostka rosołowa 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
groszek konserwowy 1/2 puszki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mąka 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
Papryka ostra mielona Prymat
koperek
woda 1 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z pulpecikami

Mięso zemleć dodać startą cebulę, jajko, majeranek, sól, pieprz i wyrobić. Uformować małe pulpeciki posypując mąką.
Wodę zagotować dodać marchewkę startą na grubych oczkach i kostkę rosołową. Włożyć pulpety i gotować 20 minut.
Do miseczki wlać szklankę gorącej zupy i dokładnie rozpuścić serki.
Do zupy dodać groszek i kukurydzę doprawić i połączyć z serkami.Przed podaniem posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 09.01.2015 11:18
bardzo apetyczna i pięknie wygląda :)
Renataj 08.01.2015 21:14
Bardzo lubię zupy serowe ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam:)
Grazyna0211 08.01.2015 20:15
moje smaki
jagoda5913 08.01.2015 19:21
Smacznie wygląda,warto wypródować
bhb8 08.01.2015 19:13
z chęcią by się spróbowało :)
kasienka23 08.01.2015 19:00
fajny przepis, warto wypróbować :)
mirosława4 08.01.2015 19:00
smaczna ta zupa
Kluska_87 08.01.2015 18:00
smakowita zupa
idealme 08.01.2015 17:11
pyszności! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak