Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomarańczowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 4 soczyste sztuki
cukier 100 g
jaja 2 małe sztuki
mąka ziemniaczana 1 lyżka
masło 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomarańczowy

Pomarańcze szorujemy dokładnie, osuszamy. Przekrawamy je na pół a następnie wyciskamy sok. Wlewamy go do rondelka. Odmierzamy 100 g cukru. Wsypujemy do soku. Wbijamy 2 całej jajka i wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Wszystkie składniki miksujemy dokładnie na jednolitą masę, stawiamy na ogniu i podgrzewamy aż zgęstnieje. Dodajemy masło posiekane w małe kawałeczki i ciągle mieszając podgrzewamy na małym ogniu jeszcze 2 minuty. Podajemy na ciepło jako polewa do deserów lub studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ostra Na Słodko 07.01.2015 15:19
A do czego taki krem mozemy użyć?
Sroczka 07.01.2015 13:22
Pyszny ten krem musiał być.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak