Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwoną kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/4 główki
jajka ugotowane na twardo 5 szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
ogórki konserwowe 5 szt
cebula czerwona 3 szt
jabłka 3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
majonez 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwoną kapustą

Kapustę poszatkować drobno, zalać wodą, posolić i gotować ok 20 minut. Następnie odcedzić i ostudzić. Jabłka oskrobać i pokroić w drobną kosteczkę. Posiekać jajka i ogórki. Obrać cebule i drobno pokroić. Wymieszać razem kapustę, jabłka, cebulę, ogórki oraz jajka i dodać groszek konserwowy. Dołożyć majonez, doprawić do smaku i ponownie przemieszać. Przed podaniem wstawić do lodówki na godzinę. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 28.02.2015 14:27
Pyszna sałatka :)
Pietruszka 06.01.2015 22:49
fajna sałatka
Barbara777 06.01.2015 22:19
pysznie wygląda;)
Kuchnia Marty 06.01.2015 20:51
Bardzo apetyczna! Super przepis
Wafelek2601 06.01.2015 20:30
Pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak