Na diecie: Sałatka Toscana z krewetkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • Mieszanka sałat Toscana mix Eisberg

    1 opakowanie
  • krewetki koktajlowe

    200 g
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • rzodkiewki

    1 pęczek
  • ogórek

    1 szt.
  • kolendra

    1 pęczek
  • orzechy laskowe

    2 łyżki

Do smaku

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Na diecie: Sałatka Toscana z krewetkami foto
Przygotowujemy składniki.
Krok 2 - Na diecie: Sałatka Toscana z krewetkami foto
Zawartość opakowania sosu sałatkowego wsypujemy do miseczki, dodajemy 4 łyżki oliwy z oliwek i 4 łyżki wody, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Krok 3 - Na diecie: Sałatka Toscana z krewetkami foto
Mieszankę sałat wsypujemy do wysokiej miski i polewamy sosem sałatkowym. Oprawione krewetki smażymy na patelni 2-3 minut.
Krok 4 - Na diecie: Sałatka Toscana z krewetkami foto
Gotowe krewetki i pokrojone w plastry: rzodkiewki oraz ogórek, a także pokrojoną w piórka czerwoną cebulę i posiekaną kolendrę wrzucamy do sałatki. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 5 - Na diecie: Sałatka Toscana z krewetkami foto
Przed podaniem posypujemy uprażonymi wcześniej orzechami laskowymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 23.03.2018 17:19
Przepiękna, można jeść oczami. :)
Edita 10.11.2016 16:09
ciekawy przepis
mami93 04.08.2016 10:04
super przepis :)
wyattearp 10.03.2015 20:45
smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat