Zapiekane parówki z farszem

Zapiekane parówki z farszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    16 szt
  • zioła prowansalskie

    2, 10 ząbki, dgk
  • czosnek granulowany

    2, 10 ząbki, dgk
  • sól morska

    2, 10 ząbki, dgk
  • pieprz czarny mielony

    2, 10 ząbki, dgk
  • parmezan

    2, 10 ząbki, dgk
  • ketchup

    2, 10 ząbki, dgk
  • cukinia

    2 łyżki
  • pomidor

    2 łyżki
  • papryka

    2 łyżki
  • cebula

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę. Cukinie i paprykę myjemy i osuszamy.Z papryki usuwamy gniazdo nasienne.Cebulę i czosnek obieramy.Czosnek przeciskamy przez praskę, pozostałe warzywa kroimy w małą kostkę.Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy warzywa 3 min.Zestawiamy z ognia, doprawiamy do smakusolą,pieprzem i ziołami.Nieco studzimy i mieszamy z parmezanem.Żaroodporne naczynie smarujemy pozostałym olejem.Z parówek zdejmujemy osłonki, nadcinamy wzdłuż i układamyw naczyniu.W nacięcia wkładamy farsz. Całość zapiekamy ok. 15 min. w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180.podajemy z keczukem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat