Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 600 g
marchew 4 szt
pietruszka 1 szt
por (biała część)
koncentrat pomidorowy 150 g
olej do smażenia
mąka pszenna 4 łyżki
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Ryby umyć pokroić w mniejsze kawałki.każdy kawałek przyprawić solą i pieprzem.Następnie obtoczyć w mące i usmażyć z obu stron na oleju.
Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na grubej tarce,por pokroić w plasterki.Warzywa podsmażyć na oleju następnie podlać delikatnie wodą i dusić ok 15 min pod przykryciem.Gdy warzywka zmiękną dodać koncentrat pomidorowy sól ,pieprz i paprykę ostrą i odrobinę cukru
Gotowym farszem przełożyć usmażoną rybę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 05.01.2015 09:58
moja ulubiona świąteczna rybka :)
adelajda 03.01.2015 20:25
dobra rybka :)
Kluska_87 03.01.2015 20:14
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak