Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 20 szt
cebula 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
mięso mielone 400 g
pieprz 1 łyżeczka
ser żółty 200 g
czosnek 3 ząbki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego dodajemy cebulkę pokrojoną w kosteczkę. Następnie bułkę namoczoną wczesniej w mleku. Dodajemy jajko oraz nóżki pieczarek pokrojone w kosteczkę.
Krok 1 - Pieczarki nadziewane foto
2
Mieszamy wszystkie składnikii dodajemy sól i pieprz oraz przyprawę do mielonego. Czosnek obieramy i wycikamy przez praskę. Mieszamy na jednolita masę.
Krok 2 - Pieczarki nadziewane foto
3
Kapelusze pieczarek solimy i pieprzymy. Wkładamy w nie ulepione kulki z mięsa mielonego. Przyklepujemy mięso tak, aby trzymały się pieczarki.
Krok 3 - Pieczarki nadziewane foto
4
Pieczarki układamy na blachę wcześniej natłuszczoną. Pieczemy w temperaturze 180' około 40 min. Po upływie czasu wyjmujemy pieczarki i posypujemy je startym serem zółtym.
Krok 4 - Pieczarki nadziewane foto
5
Dopiekamy pieczarki posypane startym serem żółtym jeszcze około 10 min. Pieczarki podajemy na ciepło do obiadu, albo na zimno jako przystawę.
Krok 5 - Pieczarki nadziewane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 20.01.2015 12:45
pieknie wyglądają rewelacyjne śa coś w moim guście
Barbara777 07.01.2015 11:49
piękne pieczareczki:)
Ela15 05.01.2015 12:34
też takie robię, są pyszne:)
idealme 03.01.2015 18:42
BARDZO SMACZNE :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak