Sposób przygotowania
Cielęcinę pokroić na kawałki, zemleć. Dodać odciśniętą z wody bułkę, wraz z jajkiem i mąką, wymieszać i przyprawić do smaku. Z mięsnej masy formować kulki, lekko spłaszczając. Ugotować na parze. Ugotowane pulpety wyłożyć na brytfannie, skropić olejem, wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika (200stopni).
Upieczone kulki mięsne wrzucić np do szarego sosu, zagotować.
Upieczone kulki mięsne wrzucić np do szarego sosu, zagotować.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Konto zablokowane
plocia
marzencia2007
Konto zablokowane
Agnieszka191
Lidia11
justyna111
IlonaAlbertos
Margo1
Neetka90
magdalea
Konto zablokowane
edyta44
Barbara/zuza22_85
Motorek
manaika