Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 500 g
papryka czerwona 1 duża
ogórek zielony 1
cebula czerwona 1
czosnek 2 ząbki
bulion warzywny 300 ml
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho

Pomidory zalać wrząca wodą i zdjąć skórkę. Drobno pokroić usuwając pestki. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić na mniejsze kawałki.
Ogórka obrać i również pokroić na mniejsze kawałki . Cebulę pokroić w piórka, czosnek obrać i przekroić. Wszystkie warzywa zalać bulionem. Całość zmiksować blenderem na gładką masę, doprawić do smaku ostrą papryką, pieprzem, solą i niewielką ilością cukru. Odstawić do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak