Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik krówkowy bez pieczenia

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód

herbatniki 20 sztuk
masło 60 g

Masa

twaróg zmielony 1 kg
masa krówkowa puszka
jajko
cukier 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Dodatkowo

cukierki krówki 6 sztuk
czekolada deserowa 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik krówkowy bez pieczenia

Herbatniki rozdrobnij wałkiem w torebce , połącz z rozpuszczonym masłem i wyłóż tym spód tortownicy (22-23 cm). Spód wstaw na trochę do lodówki. Przez ten czas rozpuść żelatynę w 1/3 szklanki wody,zostaw do przestygnięcia. Następnie zmiksuj ser z masą krówkową, jajkami , cukrem-na niskich obrotach tylko do połączenia składników. Do masy dodaj przestudzoną żelatynę i ponownie zmiksuj aby nie powstały grudki. Masę wyłóż na ciasteczkowy spód. Wstaw do lodówki na całą noc. Następnego dnia udekoruj sernik połówkami krówek i wiórkami czekolady.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 29.12.2014 12:50
SUPER SERNICZEK.
Adam/ZUB3R 28.12.2014 23:14
smaczne ciasto
Pani Domu 28.12.2014 20:48
super wygląda
wwwiolka 27.12.2014 23:06
Ciekawy przepis.
eliza135 27.12.2014 21:00
palce lizać
irenka 27.12.2014 20:00
pyszniutki serniczek
halina17 27.12.2014 19:28
Dobry sernik.
Zdzisław 27.12.2014 19:08
takie ciasta bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak