Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana kaszą jęczmienną.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 6 sztuk
kasza jęczmienna 1 woreczek
karkówka 15 dag
parmezan starty 2 łyzki
sól do smaku wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg potrzeb
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
wywar warzywny 1/2 litra
papryka czerwona 1/2 sztuki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyzka
przyprawa uniwersalna wg potrzeb

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana kaszą jęczmienną.

Paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne i osuszyć.
Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu dodając do wody kostkę rosołową,a następnie ostudzić.
Przełożyć kaszę do miski,dodać przekręconą karkówkę,wbić jajko,wsypać starty parmezan,dodać przyprawy to jest: ostrą mieloną paprykę,pieprz oraz sól.
Kaszą nadziać papryki, włożyć je do garnka,podlać wywarem,dodać masło i pokrojoną czerwoną paprykę ,doprawić przyprawą i dusić ok.35 minut.
Po tym czasie mąkę rozmieszać w zimnej wodzie,wlać do sosu,ponownie zagotować i w razie potrzeby doprawić.
Podawać z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 16.09.2016 21:43
Pyszna uwielbiam
anemon 30.12.2014 20:00
Smacznie nadziana papryka.
Krzysztof15 27.12.2014 16:56
super papryczka
marcia7 27.12.2014 13:57
doskonała papryczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak