Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczki z prawdziwkami, szalotką i natką
Kroki postępowania
Następnie gotujemy je ok 30 min, odcedzamy i kroimy na drobno.
Pieczemy każdą porcję ok 15-20 min w tem 175st
drożdże świeże | 50 g |
mleko 2% | 300 ml |
mąka tortowa | 500 g./ok może więcej |
jajko | 3 szt |
Kminek mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | 1 łyżeczka |
olej | 6 łyżek |
sól do smaku | 1 łyżeczka |
grzyby leśne | 1 szkl suszone |
szalotka | 3s szt |
cebula biała | 1 szt |
kapusta kiszona | 2 szkl |
natka pietruszki | 4 łyżki |
żółtko jajek | 1 szt do posmarowania wierzchu |
cukier | 1 łyżeczka |
sól do smaku | 4 szczypty |
Kminek mielony Prymat | 4 szczypty |
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat | 4 szczypty |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: