Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos barbecue( do mięs)

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 2 filiżanki/może być z kostki
pomidor 2 filiżanki/ zmiksowane
ketchup pikantny 4 łyżki
chrzan tarty 6 łyżek
czosnek 4 ząbki
sól 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka/zielona
chili 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos barbecue( do mięs)

Wykonanie:
Ugotować rosół, następnie wystudzić, wymieszać z pomidorami i chrzanem. Czosnek rozetrzeć z solą, połączyć z sosem, gorczycą, Chilli, pieprzem, ketchupem i cukrem do smaku. Przed podaniem sos dobrze wystudzić w lodówce, używać do mięs szczególnie drobiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 16.12.2014 15:55
idealny do mięs!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak