Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka faszerowane pestkami dyni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
olej 5 łyzek
czosnek 3 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyzeczki
pestki dyni 8 łyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Udka faszerowane pestkami dyni

Kroki postępowania

1
Udka czyścimy, myjemy i osuszamy na sitku.
Krok 1 - Udka faszerowane pestkami dyni foto
2
W każdym udku robimy nacięcie i umieszczamy w nim po 2 łyżki pestek dyni.
Krok 2 - Udka faszerowane pestkami dyni foto
3
Nadziane udka umieszczamy w naczyniu do zapiekania.
Krok 3 - Udka faszerowane pestkami dyni foto
4
W miseczce łączymy ze sobą : olej , czosnek, paprykę i kucharka. Marynatę nakładamy na mięso i odkładamy na 2 godziny w zimne miejsce.
Krok 4 - Udka faszerowane pestkami dyni foto
5
Po tym czasie udka obsypujemy dodatkowo po górze płatkami dyni i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy godzinę w 180 stopniach. Smacznego :)
Krok 5 - Udka faszerowane pestkami dyni foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 15.12.2014 22:34
mniam pyszne mięsko
Anna169Hosz 15.12.2014 11:35
Smaczny obiadek!
kasiaw 15.12.2014 10:27
Bardzo smaczne, uwielbiam drób
Ewelina1991 15.12.2014 08:52
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak