Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ala paprykarz

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 1 sztuka
filet z makreli w pomidorach 1 puszka
ryż ugotowany 150 gram
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ala paprykarz

Ryż gotujemy i pozostawiamy do wystygnięcia. (150 gram to waga po ugotowaniu). Cebulę kroimy i posypujemy sola ziołową. Pozostawiamy aby trochę zmiękła. Do zimnego ryży wkładamy filet z makreli wraz z sosem z puszki. Dodajemy cebule i dokładnie mieszamy. Podajemy jako dodatek do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 11.12.2014 11:09
pyszny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak