Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w orzechach

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 40 dkg
jajko 1 sztuka
orzechy włoskie 5 łyżek
mąka pszenna 2 łyżki
mleko 2% 1/3 szklanki
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
ziemniaki 60 dkg
szpinak mrożony 25 dkg
ząbek czosnku 1 ząbek
mleko 2% 100 mililitrów
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w orzechach

Rozmrożony szpinak podsmażyć na łyżce oliwy lub oleju, dodać posiekany czosnek.
Dusić szpinak około 5 minut, doprawić solą, pieprzem, zmiksować..
Ziemniaki ugotować, odcedzić.
Do gorących ziemniaków, dodać szpinak, masło, dolać mleko, wszystko razem ugnieść.
Orzechy zmielić, ewentualnie drobno posiekać.
Filet łososia, pokroić na 2-3 centymetrowe paski, oprószyć solą i pieprzem.
Rozmieszać, jajko z mlekiem.
Obtoczyć rybę w mące, zanurzyć w jajku i panierować w orzechach.
Na dobrze rozgrzanym oleju, obsmażyć kawałki ryby z każdej strony na rumiano.
Podawać z ziemniakami.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.12.2014 22:56
super przepis
molanka 09.12.2014 18:21
ciekawy pomysł
Malinka 09.12.2014 17:55
Musi być pyszny!!!
Janina 09.12.2014 17:09
Fajny przepis;)
wwwiolka 09.12.2014 17:08
Bardzo fajny przepis.
Joannasz3190 09.12.2014 16:45
Tak jeszcze nie jadłam :)
Ania321 09.12.2014 16:08
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak