Zupa fasolkowa Eli

Zupa fasolkowa Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    40 dkg
  • kukurydza konserwowa

    1 puszka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler średni

    1/4 sztuki
  • ziemniaki

    6 sztuk
  • kostki mięsne

    2 sztuki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • koperek

    1/2 pęczka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • kremówka

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą fasolkę obrać i pokroić na kawałki.Umyte i obrane jarzyny i ziemniaki pokroić w kostkę.Do garnka wlać 3 litry wody,dodać kostki mięsne,fasolę i chwilę pogotować.Dodać jarzynki i ziemniaki i gotować do miękkości.Kukurydzę i groszek odcedzić i przepłukać wodą.Do zupy dodać kukurydzę.groszek i jeszcze chwilę gotować.Mąkę wsypać do śmietany,dodać odrobinę soli,dokładnie wymieszać,wlać do zupy i jeszcze chwilę pogotować.Koperek i natkę pietruszki posiekać.Zupę rozlać do talerzy i posypać koprkiem i natką.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

LuKaSz4761

14.12.2011 07:34
Świetny pomysł, muszę spróbować.

iga2

29.06.2011 23:50
rewelacja

Sarenka

05.04.2011 20:27
Tym przepisem przypomnialas mi jak dawno nie gotowalam tej zupy :)

Sarenka

05.04.2011 20:27
Tym przepisem przypomnialas mi jak dawno nie gotowalam tej zupy :)

oliwkowa

23.03.2011 20:53
Smaczna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat