śLEDZIE PIECZONE

śLEDZIE PIECZONE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    1/2 szkl
  • mąka

    3 łyżki
  • pieprz

  • sól

  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • cytryna

    1 plasterki
  • śledzie

    1 (zielone)
  • jaja na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie posolić, posypać pieprzem, panierować w mące i smażyć na oleju na złoty kolor.
Ułożyć śledzie w żaroodpornym naczyniu, obłożyć cytryną, posypać posiekanymi jajkami i natką pietruszki.
Wstawić do piekarnika na 10 minut, nagrzanego piekarnika.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia22

24.09.2010 17:57
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat