Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z masą krówkową

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche

mąka 2 szklanki
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1-1,5 łyżeczki
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 4 sztuki

masa serowa

ser biały 1,5 kg
śmietana 30% 1/2 szklanki
smietana 18% 1/2 szklanki
jajko 5 sztuk
cukier 1/2 szklanki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
masa krówkowa 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z masą krówkową

Składniki na ciasto połączyć i szybko zagnieść ciasto. Odstawić do lodówki na 1 godzinę. Twaróg wyłożyć do miski. Następnie dodać cukier i jajka i miksować na jednolitą masę. Dodać obie śmietany i wsypać budyń. Całość dokładnie zmiksować. Masę serową podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać masę krówkową i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto wyjąć z lodówki i wylepić dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wylewać na przemian obie masy serowe tworząc różne wzory. Do nagrzanego uprzednio piekarnika wstawić ciasto i piec ok 1 godziny w temp 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 02.12.2014 16:42
takie smaczne ciasta lubię zjeść
pajbek 02.12.2014 12:52
Pycha! serniczek :-)
Bernadeta1 02.12.2014 12:12
na pewno pyszny serniczek
agnieszka214 02.12.2014 11:54
super serniczek
Barbara777 02.12.2014 09:35
super wygląda, pewnie jeszcze lepiej smakuje!
olkaaa 02.12.2014 07:33
jeszcze nie próbowałam
zabcia117 02.12.2014 07:19
Pyszne połączenie :)
Krzysztof15 02.12.2014 06:29
smaczny serniczek
Megg 01.12.2014 23:42
pyszny serniczek
gosia561 01.12.2014 23:34
masa idealna dla mnie
Wafelek2601 01.12.2014 22:52
Bardzo apetyczny
Ania84 01.12.2014 22:40
brzmi pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak