PIerogi z szpinakiem

PIerogi z szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    1/2 kg
  • mleko ciepłe

    1 szklanka
  • cukier

    1 łyzka
  • jajka

    3 szt
  • olej

    3 łyżki
  • szpinak mrożony

    400 g
  • masło (łyżka)

    1
  • czosnek

    1 ząbek
  • drożdże

    30 g
  • feta

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać ,drożdże utrzeć z cukrem i 3 łyżkami ciepłego mleka i odrobina maki -zostawić do wyrośnięcia.Do mąki dodać wyrośnięte drożdże jajka sól resztę mleka i oliwę.Wyrobić ciasto dać do wyrośnięcia.Rozwałkować wycinać szklanka okręgi .Nakładać farsz .Farsz : szpinak rozmrażamy podsmażamy na maśle-studzimy dodajemy fete czosnek wyciśnięty i przyprawy .Na krążki ciasta nakładamy farsz i zlepiamy pierogi .Smarujemy jajkiem i pieczemy 10 min w piekarniku w 200 stopniach

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknbozka

13.01.2012 19:51
fajne

bami

07.01.2012 12:54
Moje ukochane pierogi! :)

Justyna Jussstiii

02.10.2011 15:02
niezłe

szajba2

09.09.2011 15:39
szpinak to nie dla mnie

Barbara55

18.08.2011 15:59
nie lubię szpinaku

kielcok1

16.06.2011 17:39
szpinaku nie lubię

Anna133

30.04.2011 17:32
trzeba spróbować

Jastinka

21.03.2011 14:22
niezłe

4muffins

10.11.2010 22:03
super pomysł na obiad

eli_555

01.08.2010 23:33
Pychotka,uwielbiam szpinak.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat