Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane szprotkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 6 szt
szprotki 220 g (w pomidorach)
jajka ugotowane na twardo 2 szt
cebula 1 mała szt
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane szprotkami

Pomidory umyć i osuszyć. Od każdego pomidora odciąć plasterk od strony ogonka i wydrążyć miąższ. Wygrążone pomidory uożyć do góry nogami na papierowym ręczniku aby spłynął pozostały sok. Do miski przełożyć szprotki w pomidorach i rozgnieść łyżką. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ugotowane jajka również pokroić w kostkę. Pokrojone składniki dodać do szprotek. Dodać również posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Farszem nadziać przygotowane pomidory. Udekorować koperkiem i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 02.12.2014 08:16
Same pyszności :)
Krystyna32 29.11.2014 10:02
pyszności !
Konczi 29.11.2014 09:41
lubię takie pomidorki, zgłodniałam patrząc na nie ;)
erym 29.11.2014 00:35
pieknie wyglada, ciekawe jak smakuje, musi byc dobre..
fotoviderek 28.11.2014 22:35
Świetna przekąska :)
gosia1988 28.11.2014 21:43
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak