Indycze paczuszki

Indycze paczuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    1/2 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • mięso mielone z indyka

    300 g
  • kapusta włoska

    4 liście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste umyc, włozyć do wrzątku na 5 minut, wyjąć i osuszyć. Do mięsa dodać namoczona w mleku, odcisnietą byłkę, jajko i sól.Wymieszać. Na każdy liść nałożyć ćwierć mięsa i zwaijac w kwadratowe paczki, zpiąć wykałaczką. Włożyć do rondelka polać bulionem i duisć 20 min. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat