Kotlety ziemniaczane

Kotlety ziemniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki gotowane

    1 kg
  • grysik

    50 g
  • mleko

    2 łyżki
  • mąka pełnoziarnista

    75 g
  • sól

    do smaku
  • gałka muszkatołowa mielona

    do smaku
  • tłuszcz

    do smażenia
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki rozgnieść na puree, dodać grysik, mąkę jajko i gałkę muszkatołową. Wyrobić ciasto. Uformować owalne placuszki i obtoczyć w mące. Rozgrzać tłuszcz i smażyć na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat