Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z wędzoną makrelą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki
makrela wędzona 1 duża
cebula czerwona 1 średnia
śmietana 30% 200 ml
natka pietruszki 1 pęczek
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat
olej rzepakowy odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z wędzoną makrelą

Mięso z makreli oddzielamy od skóry i ości. Cebulę kroimy w kostkę, a natkę pietruszki siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę z odrobiną soli, gdy będzie szklista, dodajemy rybę i 3/4 natki pietruszki (resztę pozostawiamy do dekoracji). Chwilę razem podsmażamy, a następnie dodajemy śmietankę i podgrzewamy, aż będzie gorąca. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym. Podajemy z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak