Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęś z jabłkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 1 szt
jabłka 3 szt
majeranek
sól
pieprz
olej
oregano
Zioła prowansalskie suszone Prymat
natka pietruszki
Papryka ostra mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: gęś z jabłkiem

Kroki postępowania

1
Gęś wypatrosz, posól i popieprz zarówno na zewnątrz jak i jej wnętrze. . Natrzyj papryką, majerankiem.
Krok 1 - gęś z jabłkiem foto
2
Następnie do wnętrza gęsi włóż jabłka oraz natkę pietruszki. Możesz do środka też dać świeży majeranek i oregano (o ile posiadasz).
Krok 2 - gęś z jabłkiem foto
3
Gęś natrzyj olejem (około 2-3 łyżki). Posyp papryką i świeżym bądź suszonym majerankiem. Tak przyrządzoną gęś odstaw na kilka godzin.
Krok 3 - gęś z jabłkiem foto
4
Następnie gęś włóż do blachy, bądź naczynia żaroodpornego.
Krok 4 - gęś z jabłkiem foto
5
Piecz gęś w 200*C przez 1,5 godziny. Co jakiś czas polewaj gęś sosem.
Krok 5 - gęś z jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 03.11.2015 16:59
taka jest najlepsza
Motorek 19.11.2014 08:29
smaczne mięsko
w mojej kuchni 16.11.2014 17:13
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak