Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki drobiowe z żołądków

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 300 g
udka kurczaka 2-3 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
por
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Majeranek suszony Prymat
koncentrat pomidorowy 1-2 lyzki
masło
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki drobiowe z żołądków

Mięso ( żołądki,udka),zalać zimną wodą,zagotować zebrać szumowiny. Dodać włoszczyznę,ziele angielskie,listek laurowy,suszony lubczyk,sól,gotować jak rosół na malutkim ogniu. Udka, wyjąć wcześniej,żołądki muszą sie gotować dłużej. Gdy żołądki będą miękkie,przelać wszystko przez sitko,do drugiego garnka. Udko oddzielić od kości,pokroić w kawałki,żołądki pokroić w paseczki,wszystko wrzucić do przecedzonego rosołu. Zagotować,do gotujących się flaczków ,dodać majeranek,koncentrat pomidorowy ,pokrojoną marchewkę z rosołu. Na patelni roztopić masło dodać mąkę i zrobić złotą zasmażkę, wlać do zasmażki kilka łyżek flaków i rozprowadzić,żeby nie było grudek. Wlać zasmażkę do flaków i chwile gotowac ,doprawić pieprzem .Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak