Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ze szpianaku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 600 g
cebule 2-3
płatki migdałowe 5 łyżek
wywar warzywny 4-5 szklanek
sól i pieprz
śmietana 12% 1/2 szklanki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ze szpianaku

W dużym rondlu podgrzej oliwę dodaj posiekaną cebule,potem wrzuć migdały,potem liście szpinaku i gorący wywar.Gotuj ok 15 min.Gdy szpinak ostygnie zmiksuj go , dopraw i podgrzej.Przed podaniem dodaj śmietanę i gałke muszkatałową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak