Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką
Zimne masło posiekałem z mąką i cukrem pudrem. Ugniotłem ciasto i równomiernie rozkruszałem je nad śliwkami.
Ciasto piekłem przez 35 min w temperaturze 190 stopni C.
mąka | 250 g |
drożdże | 20 g |
mleko | 100 ml |
sól | |
jajko | 2 |
żółtko jajek | |
cukier | 50 g |
masło | 75 g |
skórka z cytryny | |
śliwki węgierki | 1/2 kg |
powidła śliwkowe | |
cukier | 3 łyżeczki zmieszane z cynamonem |
mąka | 75 g |
masło | 50 g |
cukier puder | 50 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: