Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

poolish bagietka

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

poolish

mąka pszenna 200 gr
woda 200 gr
drożdże suche 1 łyżeczka płaska

ciasto

mąka pszenna 500 gr
woda 300 gr
sól 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: poolish bagietka

Kroki postępowania

1
z mąki ,suchych drożdży i wody zarobić ciasto
Krok 1 - poolish bagietka foto
2
przykryć folią i odstawić na 12 godz.
Krok 2 - poolish bagietka foto
3
po 12 godz. dodać mąkę ,wodę oraz sól i wyrabiać cisto, ponownie przykryć folią na 1 godz.
Krok 3 - poolish bagietka foto
4
ciasto podzielić na 6 części i formować bagietki
Krok 4 - poolish bagietka foto
5
odstawić na 15 minut ,ponacinać i piec w temp. 230 stopni 20 minut
Krok 5 - poolish bagietka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 05.12.2014 12:25
najlepsze domowe
gusia1000 26.11.2014 20:56
Na pewno jest pyszna.
VioletoweKucharzenie 07.11.2014 09:08
idealna bagietka jak z piekarni
irenka 06.11.2014 21:15
wygląda świetnie ,na pewno smaczna
iziona 06.11.2014 17:47
Cudowne! jestem zauroczona
Czyki 06.11.2014 15:27
Idealna Ci wyszła :) moje gratulacje :)
Konczi 06.11.2014 15:25
Świetnie się prezentują :)
Kluska_87 06.11.2014 15:20
smakowicie wygląda
Anna133 06.11.2014 14:02
pięknie wyglądają
ice cubes 06.11.2014 13:13
z chęcią zjadło by się :)
Beatris 06.11.2014 13:05
Wyglądają niezwykle smakowicie:)
Marta Ryżek-Kalkowska 06.11.2014 12:29
piękna nic dodać nic ująć :)
mirosława4 06.11.2014 11:08
wygląda jak ze sklepu :)
zabcia117 06.11.2014 10:42
Świetnie wyglądają!
Pietruszka 06.11.2014 10:01
fajne te bagetki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak