Pory w sosie winegret

Pory w sosie winegret

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Dorodne pory

    4
  • łyżka oliwy z oliwek

    1
  • łyżeczka octu balsamicznego

    1
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory umyć i osuszyć,pokroić na 3-centymetrowe kawałki.Białe części pokroić na ukos- wtedy ugotują się równomiernie.Gotować przez 10min. na parze.Jeśli pory są bardzo duże,obgotować je najpierw przez 2 min. we wrzątku; to złagodzi ich smak. Przygotować sos winegret z oliwy,oleju z pestek winogron,octu balsamicznego,soli i pieprzu.Pory serwować na ciepło,skropione sosem winegret.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat