Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowy serniczek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 200 g
jajko 2 szt
masło 120 g
cukier puder 100 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

masa serowa

ser biały 1 kg
masło 125 g
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 4 szt
cukier waniliowy 3 łyżki
budyń waniliowy 1 szt
kasza manna 2 łyżki
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowy serniczek

CIASTO:
Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka (po jednym), następnie mąke z proszkiem do pieczenia. Całość ucierać mikserem. Gotowe ciasto wyłożyc do przygotowanej formy.
SER:
Utrzec dokłasnie ser z masłem cukrem i jajkami. Następnie dodać proszek do pieczenia, budyń, cukier waniliowy, kaszę mannę oraz sok z cytryny. Wymieszać. Masę serową wyłożyć na ciasto.
Piec około 60-70 minut w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.11.2014 11:41
bardzo smaczny, uwielbiam wszystkie serniki
as28 01.11.2014 20:26
super serniczek
halina17 01.11.2014 20:24
Uwielbiam sernik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak