CIASTO NA DROŻDŻOWIEC

CIASTO NA DROŻDŻOWIEC

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    1 opak
  • żółtka

    5 szt
  • mleko

    2 szkl
  • margaryna

    1/4 kost
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • mąka

    1 kg
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka rozetrzeć z drożdżami.

Mleko, olej, margarynę, cukier waniliowy, lekko podgrzać składniki. Do miski wsypać mąkę, szczyptę soli, do tego dodać podgrzane składniki i drożdże z żółtkami. Ciasto dobrze wyrobić rękami, odstawić do wyrośnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat