MAŚLACZKI W OCCIE

MAŚLACZKI W OCCIE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Zalewa:

  • woda

    1 i 1/4 szkl
  • ocet

    1 szkl
  • cukier

    50 g
  • ziele angielskie

  • listki laurowe,

  • sól

  • pieprz

    w ziarenkach
  • maślaki

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby obrać, opłukać, wrzucić do wrzącej i osolonej wody i gotować do miękkości.

Ugotowane grzyby, odcedzić i włożyć do słoików.

ZALEWA

Zagotować wodę z cukrem, octem, solą i przyprawami.

Zalewę ostudzić i zalać nią grzyby.

Zamknąć słoiki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina38

12.02.2014 11:13
maślaczki są pysznymi grzybeczkami, też je marynujemy :)

Mirka-Ludomila

02.03.2011 10:04
dobre są

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat