DŻEM Z WIŚNI

DŻEM Z WIŚNI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    2,5 kg
  • cukier

    1,80 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie umyć, wydrążyć pestki i zasypać cukrem, odstawić na kilka godzin. Gdy wiśnie wydzielą sok, powoli ogrzewać do wrzenia, zszumować i przerwać gotowanie na kilka godzin, następnie dżem dogotować do uzyskania właściwej gęstości. Gorący nakładać do słoików i zamknąć.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kiziolek201

10.11.2011 17:44
Najlepszy domowy dżem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat