Zupka Ani

Zupka Ani

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    1/2 szkl
  • goździki

    2 szt
  • cynamon

  • cukier

  • sok i otarta skórka cytryny

  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • gruszki

    3 niezbyt dojrzałe
  • jabłka

    4 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki i jabłka dobrze umyć, pokroić na ćwiartki, ale nie obierać.
Usunąć gniazda nasienne i zalać 6 szklankami zimnej wody, dodać goździki, cynamon, sok oraz otartą skórkę z cytryny.
Rozgotować na średnim ogniu i przetrzeć przez sito.
Doprawić do smaku cukrem, dodać śmietanę wymieszaną z przesianą mąką i stale mieszając, podgrzewać do chwili, gdy zupa zacznie gęstnieć, ale nie dopuścić do wrzenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

16.11.2015 23:28
Na pewno smaczna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat