Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini zapiekanki ryżowo-warzywne

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
ryż 3 szklanki
marchew 2 sztuki
brukselka 100 g
kalafior 100 g
fasolka szparagowa 100 g
natka pietruszki 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
mleko 100 ml

Porada

Zamiast ryżu możemy użyć makaron, ale musi być ugotowany al dente. Warzywa możemy dowolnie zmieniac według upodobań smakowych.

Przepis i sposób przygotowania na: Mini zapiekanki ryżowo-warzywne

Jajka rozbijamy z mlekiem, solą i pieprzem. Marchew, fasolkę, brukselkę oraz kalafiora myjemy i kroimy w małe kawałki. Do mieszaniny z jajek dodajemy warzywa oraz natkę pietruszki i ryż. Wszystko mieszamy i przekładamy do foremek. Pieczemy 15-25 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 27.10.2014 11:14
super pomysł na zdrową przekąskę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak