Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka na grilla w ketchupowej marynacie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
ketchup pikantny 4 łyżki
olej 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
przyprawa do gyrosa 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Chrzan śmietankowy Smak 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka na grilla w ketchupowej marynacie

Karkówkę myjemy, dzielimy na plastry i rozbijamy.
Robimy marynatę mieszając razem : ketchup, chrzan, koncentrat pomidorowy, olej, paprykę ostrą, pieprz, sól, tymianek, bazylię oraz przyprawę do gyrosa.
Marynatą pokrywamy mięso i zostawiamy na minimum 2 godziny w lodówce. Po tym czasie można rozpalić grilla i rozkoszować się smakiem pysznej karkówki :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mały_łasuch 25.10.2014 12:21
Gdyby nie taka pogoda na zewnątrz już rozpalałabym grilla :)
kloruś 25.10.2014 11:46
zapowiada się bardzo smacznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak