Przepis i sposób przygotowania na: Sos z opieniek
Taki sos podajemy z ziemniakami i dowolną surówką, ale najlepszy jest z ogórkami kiszonymi.
grzyby leśne | 80 dkg |
cebula | 1 sztuka |
marchew | 1 sztuka |
czosnek | 2 ząbki |
masło | 1 łyżka |
śmietana | 1 szklanka |
woda | 1/2 szklanki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Papryka słodka mielona Prymat | |
mąka | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: