Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel herbaciany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

herbata 1 dag
woda 90 ml
mleko 400 ml
mąka ziemniaczna 4 dag
cukier kryształ 5 dag
masło 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel herbaciany

Herbatę należy zaparzyć i przecedzić. Część mleka (ok. 350 ml) należy zagotować i połączyć z naparem z herbaty. Resztę mleka mieszamy z mąką ziemniaczaną i wlewamy powoli do gorącego mleka, mieszając jednocześnie trzepaczką. Następnie całość zagotowujemy, słodzimy i mieszamy z masłem. Do kompotierek opłukanych w zimnej wodzie wlewamy ciepły kisiel i zostawiamy aż zastygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 12.10.2012 11:40
Ciekawe :)
Fiffi 31.01.2012 00:00
niby taki sam a jakis inny
daria899 13.01.2012 23:20
pyszny
ewaa 17.11.2011 21:14
fajny deserek
bursztynek 15.07.2011 16:24
linka1312 po to samemu, że kisielu herbacianego nie kupisz, poza tym wiesz co jesz...
eduszo
eduszo 14.07.2011 16:41
Robiłem i jest pyszny,ale ja to herbaiarz więc może dlatego.
stokrotka 07.04.2011 07:55
spróbuję
MAR3STA 28.10.2010 18:03
ciekawe czy jest smaczny?
eli82 12.09.2010 20:38
ciekawe
Ewa111 02.09.2010 17:44
ciekawe
linka1312 28.08.2010 21:05
po co samemu jak sa lepsze w proszku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak