Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki w gorącym sosie ananasowym
CIASTO:
Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie mieszamy, odstawiamy na chwilę do napęcznienia.
Smażymy średniej wielkości naleśniki , odstawiamy w ciepłe miejsce.
NADZIENIE:
Ananasa obieramy, kroimy w kosteczkę.
Połowę miksujemy na mus.
W rondelku roztapiamy masło, dodajemy cukier i podgrzewamy.
Dodajemy sok ananasowy, zmiksowany mus i 2 łyżki dżemu.
Wszystko razem dokładnie mieszamy i podgrzewamy ok. 5 minut.
Po tym czasie dodajemy resztę ananasa i dusimy kolejne 5 minut.
Wlewamy rum , mieszamy.
CAŁOŚĆ:
Przygotowanym nadzieniem smarujemy delikatnie naleśniki , składamy w trójkąty , polewamy jeszcze odrobiną sosu i posypujemy wiórkami.
Podajemy gorące!!!
Smacznego!