Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatne ziemniaki

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 sztuka
ogórek 1 sztuka
rzodkiewka 1 pęczek
jajko 3 sztuka
szczypiorek 3 łyżka
majonez 3 łyżka delikatny
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatne ziemniaki

Ziemniaki dokładnie myjemy. Gotujemy do miękkości, odcedzamy, odstawiamy do wystudzenia.

Przecinamy ziemniaki wzdłuż na pół, wydrążamy środek, rozdrabniamy miąższ.

Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy, hartujemy zimną wodą.

Rzodkiewkę i ogórka płuczemy, ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy drobno posiekane jajka, miąższ ze środka ziemniaków, szczypiorek oraz majonez.

Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem,

Przygotowanym farszem nadziewamy połówki ziemniaków.

Przed podaniem posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 16.10.2014 23:56
danie ładnie wygląda
teresa18 15.10.2014 19:05
apetyczne ziemniaczki
Ania96 15.10.2014 16:36
na pewno wypróbuje ten przepis :)
Malinka 15.10.2014 16:17
Takie ziemniaki są super!
Kuchenka 15.10.2014 16:15
ładnie wyglądają
pajbek 15.10.2014 15:47
Musi być smaczne :-)
Wafelek2601 15.10.2014 15:21
Bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak