Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 50 dag
papryka 5
cebule 2
margaryna
czosnek 1
mąka 2 łyżki
mleko 1/2 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz
sól
żółtko jajek 4
szynka 45 dag
papryka marynowana 10 dag
śmietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w cieście francuskim

Ciasto wałkujemy na placek o boku 30cm.Kroimy na cztery kwadraty przykrywamy ścierką i odstawiamy.Papryki umyć odkroić wierzchy wyciągnąć gniazda wrzucić do gotującej wody na 2 minuty.Osuszyć.Cebulę i czosnek obrać ,pokroić i poddusić .Dodać mąkę po chwili mleko doprowadzając do wrzenia.Przyprawić pieprzem , solą i papryką.Dodać 2 żółtka ,wymieszać i wystudzić.Szynkę pokroić dodać do farszu.Papryki napełnić farszem,ułożyć na kawałkach ciasta,zawinąć.Resztę żółtek rozmącić ,posmarować ciasto.Żaroodporne naczynie wysmarować margaryną,papryki ułożyć daleko od siebie.Piec 20minut w temperaturze 200C.Papryki marynowane pokroić ,wymieszać ze śmietaną ,przyprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak