Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z riccottą i bananem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
ser ricotta 1 opakowanie
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 2 łyzi
olej do smażenia 1 łyzka
banan 2 sztuki
sól 1 szczypta
mleko 1\3 szklanki
olej roślinny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z riccottą i bananem

Kroki postępowania

1
Do jednej miski przekładamy: ser ricotta , 2 jajka , i 2 łyżki oleju. Mieszamy składniki.
Krok 1 - Racuszki z riccottą i bananem foto
2
W drugiej misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia , cukrem i solą. Mieszamy składniki.
Krok 2 - Racuszki z riccottą i bananem foto
3
Mokre składniki dodajemy do suchych.
Krok 3 - Racuszki z riccottą i bananem foto
4
Łączymy składniki dodając jednocześnie mleko.
Krok 4 - Racuszki z riccottą i bananem foto
5
Porcję ciasta nakładamy na patelnie z rozgrzanym olejem. Banan kroimy w plastry i układamy na placuszku.
Krok 5 - Racuszki z riccottą i bananem foto
6
Racuszki smażymy z 2 stron do zrumienienia. Smacznego :)
Krok 6 - Racuszki z riccottą i bananem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 09.11.2014 12:43
apetyczne te placuszki
Gabi44 14.10.2014 10:06
Pyszne placuszki.
Renata9 14.10.2014 08:57
bardzo smaczne racuszki
Hrabina w kuchni 13.10.2014 22:04
Robię podobne, ale najczęściej z jagodami. Muszę spróbować z bananami :)
ice cubes 13.10.2014 20:42
wyglądają kusząco :)
wioleczka83 13.10.2014 20:32
rewelacyjny przepis
marcia7 13.10.2014 18:03
ciekawe placuszki
monikalangier 13.10.2014 17:34
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak