Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tortelinii ala łazanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tortellini 150 gram
kapusta kiszona 200 gram
pieczarki 6 sztuk
oliwa 3 łyżki
cebula 1 sztuka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Porada

najlepsze są do tego dania pierożki tortelinii grzybowe

Przepis i sposób przygotowania na: tortelinii ala łazanki

Pierożki tortelini gotuję przez 15 minut w lekko osolonej wodzie. Kapustę kiszoną odciskam, kroję i gotuję w wodzie około 20-30 minut aż zmięknie, następnie studzę na durszlaku a po ostudzeniu dodatkowo odcikam pozostały sok.
W międzyczasie przygotowuję pieczarki. Obieram i kroję w kostkę pieczarki i cebulę. Pieczarki i cebule podsmażam na oliwie. Gdy kapusta jest już gotowa dodaję ją do smażących się pieczarek i chwilę podsmażam wszystko razem. Na koniec dodaję ugotowane pierożki tortelinii i doprawiam do smaku sola i pieprzem,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 23.05.2015 19:48
Super pomysł;)
Wafelek2601 22.10.2014 16:42
bardzo dobre
Helena63 13.10.2014 15:37
tortellini uwielbiam a w takiej wersji musi być jaszcze lepszy
2milutka 12.10.2014 14:37
pomysłowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak